Erişilebilirlik

Fransa: 'Filistin Devleti Kurulmalıdır' - 2004-02-17


Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, İsrail devletinin varlığını koruma hakkı ile Filistinlilerin de kendi devletini kurma isteğini desteklediklerini söyledi. Chirac açıklamasını, Paris’i ziyaret eden İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav‘la görüştükten sonra yaptı.

Chirac, İsrail'in güvenliği için terörizme karşı kendini savunma hakkı bulunduğunu, ancak güvenliğin de barış ile gelebileceğini ifade etti.

Chirac, Fransızların Yahudi karşıtlığı ve ayrımcılığa karşı mücadele düşüncesinden vazgeçmeyeceğini belirtti ve ülkesinin haksız yere Yahudi düşmanlığıyla suçlandığını söyledi.

Chirac, haksız suçlamaların Fransız halkını incittiğini kaydetti. İsrail yönetimi Fransa’yı, Yahudi düşmanlığına karşı harekete geçmemekle suçluyordu.

İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, 15 yıl aradan sonra Fransa’yı ziyaret eden ilk Yahudi devlet başkanı oluyor. Dört günlük ziyaret iki ülke arasında daha sıcak ilişkiler geliştirilmesini hedefliyor.

Chirac yönetimi, İsrail'i Yahudi yerleşim birimleri konusundaki taahhütlerini yerine getirmeye, Filistini de terörle kararlı şekilde mücadele etmeye çağırdı.

XS
SM
MD
LG