Erişilebilirlik

Ankara'nın Gündemi Yoğun - 2004-02-13


Ankara’ya resmi ziyaret için gelen Sırbistan ve Karadağ Devlet Birliği Başkanı Svetozar Maroviç Cumhurbaşkanı Sezer’le görüştü.

“Türkiye Sırbistan ve Karadağ’ın Balkanlar özelinde ve Avrupa genelinde bir istikrar ögesi olmasına önem vermektedir” diye konuşan Sezer, Sırbistan ve Karadağ’ın NATO nun barış için ortaklık programına katılımının Balkanların istikrarı açısından yarar getireceğine inandığını söyledi.

Maroviç ise konuşmasında, iki ülkenin uluslararası faaliyetlerinde birbirine çok benzer bakış ve amaçları bulunduğuna işaret ederek Balkanlar ortak evimiz ve ayrıca büyük Atatürkümüzün parolası yurdumuzda barış dünyada barış dedi.

Dün ayrıca CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın daveti üzerine Ankara’da bulunan İsrail eski Başbakanı ve eski Dışişleri Bakanı Şimon Peres Türkiye Ortadoğunun inşasında anahtar olabilir diye konuştu. Partisinin İsrail-Filistin sorununda toprak paylaşımından ve Filistin devletinin kurulmasından yana olduğunu belirten Peres, Filistinlileri şiddeti sürdürmekle suçladı.

Ankara'nın bir başka ziyaretçisi ise, Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Irene Khan dı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Khan, hükümetin bir yıl içinde insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda yaptığı reform sayılan değişiklikleri çok büyük takdirle karşıladıklarını ancak yapılması gereken daha çok şey olduğunu belirtti.

Khan görüşmede eski DEP milletvekilleri Leyla Zana ve Hatip Dicle nin durumlarında da değindi ve Zana ve Dicle nin salıverilmesi ricasında bulundu. Erdoğan ise, Khan'a sitem de bulunarak, “Hep DEP lilerler ilgileniyorsunuz benim davama hiç gelmediniz” diye konuştu.

Ayrıca IMF heyeti önümüzdeki hafta Ankara'ya geliyor. Ek önlemlere ilişkin teknik çalışmaların tamamlanması nedeniyle, IMF heyetinin, 7. Gözden Geçirme için gelecek hafta sonuna doğru Türkiye’ye gelmesinin beklendiği kaydediliyor.

XS
SM
MD
LG