Erişilebilirlik

'Annan Planını Esas Alın' - 2004-02-09


Amerika, Kıbrıs konusunda New York’ta bugün yapılacak görüşmelerde tarafların, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’ın planını esas alma konusunda anlaşmaya varmalarını umudediyor.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, olağan basın brifinginde bir soru üzerine Amerika’nın, tarafların görüşmek üzere New York’a gelmesinden memnunluk duyduğunu belirtti ve “kendilerini ciddi olarak müzakere yapmaya çağrıyoruz,” dedi.

Boucher görüşmelerde Amerika’nın oynayacağı rol hakkında şöyle konuştu: “Başkan Bush’un vaadettiği gibi Kıbrıs’ta çözüm çabasını diplomasi yoluyla desteklemek için elimizden gelen herşeyi yapacak, Dışişleri Bakanı Powell’ın kişisel girişimleriyle de Genel Sekreterin şu anda harcadığı çabayı desteklemeye çalışacağız.”

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Bakan Powell’ın Cuma günü Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve diğer taraflarla görüştüğünü, ayrıca hem Cuma günü hem de dün, Genel Sekreter Annan’la görüşerek Kıbrıs konusunu ele aldığını söyledi. Boucher’ın açıklamasına göre, Powell bu görüşmelerde, Kofi Annan’ın harcadığı çabayı destekleme konusu üzerinde durdu.

Sözcü Boucher, Colin Powell’ın Washington’u ziyaret eden Fransa Dışişleri Bakanıyla Cuma günü, Hollanda Dışişleri Bakanıyla bugün yaptığı görüşmelerde de Kıbrıs sorununun gündeme geldiğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG