Erişilebilirlik

Başkan Bush'tan 'Barış Dolu Dünya' Çağrısı - 2004-02-06


Başkan George Walker Bush, Kongre üyeleri, yabancı diplomatlar ve iş çevrelerini davet ettiği dua kahvaltısında, Hıristiyanların, Yahudilerin ve Müslümanların barış dolu bir dünya kurulmasında birlikte çalışmaları çağrısında bulundu.

Terörle savaşın sürdüğü bu günlerde, Başkan Bush Amerikan ordusundaki askerlerin fedakarlıklarına dikkat çekerek, şükredecek çok şey olduğunu söyledi:

"Savaşta ölen ve yaralanan askerlerimizin aileleri için dua ediyoruz. Umarız, böyle zor ve sıkıntılı zamanlarında Tanrı’ya sığınıp güç bulurlar. Irak ve Afganistan’daki insanların özgürlük ve güvenlik içinde yaşamaları için dua ediyoruz."

Başkan Bush, Irak’taki Amerikan askerlerinin bu ülkedeki camileri onararak, din adamlarına saygılı davranarak ve İslam’da kutsal sayılan günlerde hareketlerine dikkat ederek, Amerika’nın iyi yanını sergilediklerine dikkat çekti.

"Bizim oradaki askerlerimizin bazıları Müslüman. Çünkü Amerika her inançtan insana kucak açar. Hıristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanlar, eskiden kalma kuşkuların etkisinde sık sık görüş ayrılığı yaşadılar. Ancak bizler Hazreti İbrahim’in torunları gibi davranma sorumluluğunda olan insanlarız. O yüzde dünyanın sorunlu bir bölgesindeki çalışmalarımız sürüyor ve başladığımız bu işi bitirmeye niyetliyiz.

Kongre üyeleri, iş çevreleri ve yabancı diplomatları bir araya getiren yıllık dua kahvaltısında Başkan Bush, bu buluşmada ayrılıkların bir yana bırakılması gerektiğini savundu:

"Her yıl bir araya geldiğimizde, o günün tartışmalarını geride bırakırız. Bizler Tanrıya bağımlılığımızın farkındayız ve bize merhamet etmesi için tek sesten dua ediyoruz. Dünyanın en güçlü ulusunun başkentindeyiz, bu da dünyevi gücün sınırlarının farkına varmamıza yarıyor."

Beyaz Saray her yıl Kongre üyeleriyle dini liderleri ve yabancı ülkelerin büyükelçilerini dua kahvaltılarında biraraya getiriyor.

XS
SM
MD
LG