Erişilebilirlik

Moskova Metrosuna Saldırı - 2004-02-06


Moskova metrosunda meydana gelen patlamada 39 kişi öldü, 129 kişi de yaralandı. Patlama, sabah saatlerinde Moskovalılar işlerine gittiği sırada meydana geldi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, terör eylemlerini 21’inci yüzyılın belası olarak tanımladı ve durdurulması gerektiğini söyledi.

Kurtarma ekipleri, metro tünelinde çıkan yangını söndürmeye, ölü ve yaralıları çıkarmaya çalışıyor. Yetkililer, 10 milyon kişinin yaşadığı kentte halkın ulaşım için genellikle metroyu kullandığını ve patlamanın kentin en büyük iki istasyonu arasında meydana geldiğini açıkladı.

Patlamayı soruşturan Rus yetkililer, saldırının bir terör eylemi olduğunu ve bir intihar bombacısının bu eylemde kullanılmış olabileceğini bildirdi. İlk haberlere göre patlamanın meydana geldiği tren 700 kadar yolcu taşıyordu. Çeçen isyancıların bombalı intihar eylemlerinden sonra Moskova’da olağanüstü güvenlik önlemleri uygulanıyor. Son olarak, Çeçen bir kadın intihar bombacısı Aralık ayında kendini Kremlin yakınında havaya uçurmuş 5 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Moskova metrosuna bu sabah düzenlenen saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Saldırının, Rusya’da Mart ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce meydana gelmesi de dikkat çekti.

XS
SM
MD
LG