Erişilebilirlik

Erdoğan Beyaz Saray'dan Memnun Ayrıldı - 2004-01-29


Dün Beyaz Saray’da Erdoğan’la görüşen Bush, “Amerika’nın arzusunun, barışcı bir ülke, toprak bütünlüğü korunmuş demokratik bir Irak kurulması olduğu yolunda Başbakan Erdoğan’a güvence verdim” dedi.

İki lider görüşmede başta Irak olmak üzere Kıbrıs ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğini ele aldılar. Bush, Başbakan Erdoğan’ı bir dost olarak gördüğünü söyledi, her iki ülkenin terörle mücadelenin ne denli önemli olduğunu anladıklarını kaydetti.

Görüşme öncesi açıklamada bulunan Başkan Bush, terörle mücadeleye destek ve katkılarından ötürü Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti. Erdoğan ise PKK-KADEK örgütünün yeni yapılanmasının, Amerika tarafından terörist örgüt olarak kabul edilmesinden dolayı memnuniyetini ifade etti. Başbakan Erdoğan, Iraklı Kürtler’in özerklik isteklerinden Türkiye’nin duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi. Erdoğan görüşme çıkışında yaptığı açıklamada, hem Türkiye’nin hem de Amerika’nın, Irak’ın yeniden yapılandırılmasında “stratejik işbirliği” çerçevesinde benzer fikirlere sahip olduklarını belirtti.

İki liderin birlikte katıldığı öğle yemeğinden sonra, Erdoğan Başkan Yardımcısı Dick Cheney’le bir araya geldi.

Ardından Amerika Maliye Bakanı John Snow, Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn ve Uluslararası Para Fonu Başkanı Horst Koehler'le görüştü.

XS
SM
MD
LG