Erişilebilirlik

ABD Kıbrıs Gelişmelerinden Memnun - 2004-01-26


Amerika Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan arasında Davos’ta yapılan görüşmeden memnun olduğunu bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Richard Boucher, dün yaptığı yazılı açıklamada, Genel Sekreter Annan’ın Başbakan Erdoğan’la yaptığı olumlu görüşmeden cesaret almasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Açıklamada Erdoğan’ın 1 Mayıs’a kadar çözüm sağlanabilmesi için Kıbrıs görüşmelerinin yeniden başlatılması konusunda Türkiye’nin istekli olduğunu belirttiği de vurgulandı.

Boucher’ın yazılı açıklamasında Genel Sekreter’in, tarafların referandum dahil sonuca varma konusunda hür türlü siyasi kararlılığı göstermesi durumunda görüşmeleri yeniden başlatmaya hazır olduğunu belirttiği de kaydedildi.

Dışişleri Sözcüsü, bu cesaret verici toplantı sonrasında, 1 Mayıs’a kadar çözüm sağlanabilmesi için Kıbrıs’la ilgili diğer tüm tarafların Genel Sekreter’e bu siyasi kararlılığı göstermeleri gerektiği belirtildi.

Kıbrıs Türk yetkilileri, dün Ankara’da yaptıkları görüşmeler sonrasında, adadaki soruna kalıcı çözüm bulunabilmesi için Annan planı çerçevesinde hareket edilmesi gerektiği konusunda Türkiye’yle görüş birliği içinde olduklarını açıklamışlardı.

XS
SM
MD
LG