Erişilebilirlik

Prodi İstanbul'a Geçti - 2004-01-16


Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Romano Prodi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le görüştükten sonra Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’le birlikte İstanbul’a gitti. Görüşmeye Birliğin Genişlemeden sorumlu yetkilisi Gunther Verheugen de katıldı. Prodi ve Verheugen İstanbul’da işadamlarıyla görüşecek.

Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Romano Prodi dün Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştükten sonra düzenlediği basın toplantısında, reform yolunda ilerlemesinin Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne daha da yaklaştırdığını ancak reformların uygulamasının da yakından izlendiğini kaydetti. Prodi, Kıbrıs’taki bölünmeye son vermek için Türkiye’nin çaba göstermesini de istedi; ancak, Kıbrıs sorununu çözmenin, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği için bir şart olmamakla birlikte, yardımcı bir unsur olduğunu vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan de görüşmeden sonra, ilerleme raporunun Romano Prodi’nin görev süresi içinde hazırlanacağına dikkat çekerek, “daha yakın bir diyalog ve işbirliği içinde olacağız” dedi.

Avrupa Birliği’nin Aralık ayında Türkiye’yle üyelik görüşmelerinin başlayıp başlamaması konusunda bir karar vermesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG