Erişilebilirlik

ABD Askerleri Irak'ta Petrol Hırsızlarını Vurdu - 2004-01-13


Amerikan ordusu, Irak’ın merkezindeki bir boru hattından petrol çalmaya çalışan silahlı grup ile askerler arasında çatışma çıktığını, olayda yedi Iraklının öldürüldüğünü açıkladı.

Bir Amerikan askeri sözcüsü, Amerikalı askerlerin aldıkları bir duyum üzerine Samarra'nın güneyinde bir bölgeye girdiklerini, bu sırada bir grup silahlı Iraklının ateş açmaya başladığını bildirdi.

Irak'daki petrol boru hatları sık sık, hem hırsızların, hem de Amerika'nın Irak'ı işgaline karşı çıkan direnişçilerin hedefi oluyor.

Bu arada, Bağdat'ta yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu bir Amerikan askeri öldü, iki asker de yaralandı.

Öte yandan Güneydeki Kut kentinde iş isteyen Iraklılar koalisyon askerlerine saldırdı, çıkan çatışmada en az 1 asker ile 2 Irak polisi yaralandı.

Türkiye, Amerika’nın, Irak'taki birliklerini değiştirmek için İncirlik Üssü'nü kullanmasına izin verdi. Bu izin, sadece transit geçişle sınırlı.

Ankara ile Washington arasında imzalanan protokol kapsamında ABD, Irak'taki asker değişimi için, İncirlik Üssü'nü transit nokta olarak kullanmaya başladı.

Amerika’ya dönenlerin yerine en az 700 askerin İncirlik üzerinden Irak'a gönderildiği bildirildi.

XS
SM
MD
LG