Erişilebilirlik

Rum Yönetiminin 'Denktaş Çizgisi' Kaygısı - 2004-01-13


Kıbrıs Rum yönetimi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulan yeni koalisyon hükümetinin, adanın sorununa kısa sürede çözüm bulunacağı anlamına gelmediğini açıkladı.

Kıbrıs Rum yönetimi Sözcüsü Kypros Chrysostomides Amerika’nın Sesi’ne yeni koalisyonun, Denktaş’ın çizgisini izleyeceğine inandıklarını belirtti.

Sözcü, Birleşmiş Milletler’in barış planını reddetmeye dayalı bu çizginin, Kıbrıs sorunu için de büyük talihsizlik olduğunu savundu.

Rauf Denktaş dün, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’ın hazırladığı planın hala masada olduğunu, fakat kabul edilebilmesi için, üzerinde büyük değişiklik yapılması gerektiğini söylemişti.

14 Aralık’taki seçimlerden 1 Mayıs’a kadar çözüm ve Avrupa Birliği hedefiyle birinci parti olarak çıkan Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin lideri Mehmet Ali Talat, Genel Başkanlığını Serdar Denktaş’ın yaptığı Demokrat Parti’yle koalisyon hükümeti kurdu.

Ada’nın Türk kesimini temsil eden hükümeti önümüzdeki 4 ay içinde yer alacak son derece kritik bir müzakere dönemi bekliyor.

XS
SM
MD
LG