Erişilebilirlik

ABD Barış İçin Ortadoğu'ya Temsilci Gönderiyor - 2004-01-08


Amerika, Ortadoğu’da İsrail ile Filistin arasında barış sağlamak için hazırlanan Yol Haritası’nın canlandırılması amacıyla Mısır’a yüksek düzeyde bir temsilci gönderiyor.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Richard Boucher, Amerikalı temsilci William Burns’un Pazartesi günü bölgede olacağını söyledi, ancak Mısır’ın başkenti Kahire’ye gidiş tarihi konusunda güvenlik açısından açık bilgi vermedi.

Boucher, temsilci Burns’ün Mısır’ın Filistinli radikal grupların silahlarını bırakması ve ateşkes ilan etmeleri için gösterdiği çabalarla ilgili görüş alış-verişinde bulunacağını söyledi.

Uluslar arası toplumun desteklediği 'Yol haritası', Filistinlilerin, radikal dinci miltan örgütlerin faaliyetlerini; İsrail'in de, işgal altındaki topraklarda yeni Yahudi yerleşim birimi inşasını durdurması ve bazı yerleşim birimlerini yıkmasını öngörüyor. Ancak taraflar, şu ana kadar süreçte ilerleme sağlayamadı.

Diplomatik cephede bu gelişmeler yaşanırken, İsrail askerleri Çarşamba günü Batı Şeria’da 3 Filistinli’yi vurarak öldürdü.

Ordu yetkilileri, Filistinliler’den birinin Tulkerim’de İsrail askerlerine ateş açtığını ve bu sırada vurulduğunu bildirdi. Filistinli görgü tanıkları, öldürülen Filistinli’nin Hamas üyesi olduğunu söylüyor.

Nablus’da öldürülen iki Filistinli’den biri silahıyla askerleri tehdit ettiği, diğeri de dur emrine uymadığı gerekçesiyle vuruldu. Her iki Filistinli’nin de el Aksa Şehitleri Tugayı üyesi oldukları öne sürüldü.

XS
SM
MD
LG