Erişilebilirlik

ABD Hazine Bakanı'ndan Dolar Açıklaması - 2004-01-08


ABD Hazine Bakanı John Snow, Amerikan dolarının dünya piyasalarında değerinin düşmesine ve geçen yıl euro karşısında yüzde 20 değer kaybetmesine rağmen, hala güçlü bir dolar politikasına bağlı olduklarını söyledi.

Washington’da iş çevrelerine bir konuşma yapan Snow, doların durumu ve küresel para piyasaları konusuna hiç değinmedi. Ancak Snow, daha sonra gazetecilere, yönetimin hala güçlü bir dolar politikasından yana olduğunu ve Dolar’ın değerinin, piyasa koşullarınca belirlenmesini savunduğunu söyledi.

Snow, doların Euro ve Yen karşısında hala devam eden değer kaybından kaygı duyduğuna ilişkin hiçbir imada bulunmadı.

John Snow, Amerikan Ticaret Odasında yaptığı konuşmada, ekonominin son aylarda gösterdiği ve durgunluk endişelerini ortadan kaldıran büyüme gücünü öven ifadeler kullandı.

Bakan şunları dedi:

“Şu anda enflasyon beklentisi yok. Faiz oranları son 40 yılın en düşük seviyesinde. Ve en önemlisi de, insanların güveni giderek daha da artıyor.”

Kısa süren ve etkisi derin olmayan 2001 yılındaki durgunluk sonunda yüzde dörtlük bir büyüme gerçekleşmiş, borsa ve şirket karları yükselmeye başlamıştı.

Yönetimin giderek büyüyen bütçe açığından kaygı duyduğunu söyleyen Hazine Bakanı Snow, bu konuda gerekli önlemleri almaya kararlı olduklarını da belirtti:

“Yönetim önümüzdeki beş yılda bu açığı yarıya indirmeye kararlıdır. Sadece söz olarak değil, bu sözlerin gerçekleşmesini sağlayacak somut adımlar atma konusunda da kararlıdır.”

Bir yıl önce Hazine bakanlığına getirilen Snow, yönetimin büyümenin önüne çıkabilecek uzun vadeli engelleri, ortadan kaldırmak istediklerini de ekledi.

XS
SM
MD
LG