Erişilebilirlik

Taleban Son Saldırıdan Üzüntü Duyduğunu Açıkladı - 2004-01-07


Afganistan’da bir Taleban komutanı, dün Kandahar kentine düzenlenen bombalı saldırıda, 15 sivilin yaşamını yitirmesinden dolayı özür diledi. Molla Sabir Mümin adlı Taleban komutanı, saldırının aslında Amerikan askerlerini hedef aldığını söyledi.

Saldırı dün askeri tesislerin bulunduğu işlek bir caddede meydana gelmişti. Afgan yetkililer, ölenlerin çoğunun okula gitmekte olan çocuklar olduğunu bildiriyor.

Molla Sabir Mümin Reutar Ajansına yaptığı açıklamada, saldırıyı “mücahitlerin bir hatası” oolarak tanımladı ve asıl hedeflerinin Amerikan askerlerinin yanısıra Afganistan’da savaş sonrası yeniden yapılandırma amacıyla faaliyet gösteren ekiplere ait ofis binaları olduğunu söyledi.

Kandahar’daki saldırı Hamid Karzai liderliğindeki Afganistan yönetiminin yanı sıra, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından da kınandı.

Bu arada Afganistan’ın Helmand eyaletinde gerçekleştirilen diğer bir saldırıdaysa, 12 etnik Hazaralı öldürüldü. Bu saldırıyı kimin gerçekleştirdiği henüz öğrenilemedi.

XS
SM
MD
LG