Erişilebilirlik

Bush: 'Pakistan ve Hindistan İyi Yolda' - 2004-01-02


Başkan Bush, Pakistan ve Hindistan’ın uzun süredir devam eden anlaşmazlıklarına yavaş ancak sağlam çözümler bulma yönünde adımlar atmaya başladığını söyledi. Başkan Pakistan’ın aşırı uçları kontrol konusunda da ilerleme sağladığını bildirdi.

Başkan Bush Hindistan ve Pakistan’ın, yıllardır aralarında büyük anlaşmazlık yaratan sorunlara barışçı yollardan çözüm bulmak için çaba harcadıklarını; bu sürecin kolay ve çabuk olamayacağını sildiğini, ancak gelişmeleri olumlu karşıladığını söyledi.

Başkan 4 yıl aradan sonra Hindistan Başbakanının, Güney Asya zirvesi için Pakistan’ı ziyaret edeceğini ve zirveden olumlu sonuçlar çıkacağı konusunda umutlu olduğunu belirtti.

Başkan ayrıca, Pervez Müşerref’e karşı düzenlenen son suikast girişimlerine de değindi. Başkan, Müşerref’i aradığını ve kendisine terörle mücadeleye katkıları için teşekkür ettiğini söyledi. Başkan Bush, Pakistan’ın işbirliği sayesinde el Kaide’yle mücadelede ilerleme sağlandığını ancak Pakistan-Afganistan sınırında hala yapılması gereken işler olduğunu da vurguladı.

XS
SM
MD
LG