Erişilebilirlik

ABD Halkı İşlerinin Geleceğiyle İlgili Kaygılı - 2003-12-31


2003 yılı biterken yapılan son ankete göre, Amerikalıların işlerinin geleceği ve ülkenin istihdam gücü konusundaki kaygıları devam ediyor.

Amerika’da İstihdamın, bu yıl sonunda istikrarlı bir artış göstermesi bekleniyordu. Ancak, Conference Board adlı özel bir araştırma kuruluşunun beş bin hanede yaptığı anketin sonuçlarına göre, Amerikan halkı iş bulmanın giderek daha da zorlaştığı düşüncesinde.

Conference Board’un araştırma merkezi müdürü Lynn Franco, ciddi bir değişiklik olmazsa, mevcut şartlara ilişkin iyimserliğin beklentilerin altında kalmaya devam edeceğini belirtiyor. Franco şunları diyor:

”İstihdamın aylar boyunca sürekli olarak artmasına rağmen, bu artış, emek piyasasında işlerin yoluna girdiği yönünde bir düşünce oluşmasına yetmedi. Emek piyasasındaki olumlu gelişmelere rağmen, bunu güven oluşturacak kadar güçlü olmadığını görüyoruz.”

İş bulmanın zorlaştığını düşünenlerin oranı Kasım ayında yüzde 29 iken, şimdi yüzde 32’ye çıkmış durumda. Ankete katılanlar arasında ortada bir çok iş olduğunu savunanların oranı ise, yüzde 13.5’ten yüzde 12.5’e düştü. Franco, tüketici güveninin emek pazarındaki genel koşulara dayanarak oluştuğunu belirtiyor.

“Emek piyasasında bazı hayat belirtileri olduğunun farkındalar ama bu belirtiler yeterince güçlü değil."

Conference Board, iş ve istihdam koşulları gibi geleneksel ekonomik göstergelere ulaşmak amacıyla ülkenin farklı bölgelerinde farklı yaşlardan ve farklı ekonomik gelire sahip Amerikalılarla anketler düzenliyor.

XS
SM
MD
LG