Erişilebilirlik

IMF'den 502 Milyon Daha - 2003-12-18


Uluslararası Para Fonu Türkiye’ye 502 milyon Dolarlık kredi dilimini serbest bıraktı. Para Fonu Yürütme Kurulu, Türkiye’yle mevcut stand-by anlaşması uyarınca Türk ekonomisinin gösterdiği geliştirme üzerinde altıncı gözden geçirme işlemini bugün tamamladı. Bu işlem sonunda Para Fonu tarafından Türkiye’ye verilecek olan toplam 19 milyar Dolarlık kredinin 502 milyon Dolarının daha verilmesi kararlaştırıldı.

Para Fonu’yla Türkiye arasında Şubat 2002’de imzalanmış olan stand-by anlaşması çerçevesinde Türkiye’nin bugüne kadar aldığı kredilerin toplamı 16 milyar Dolara yaklaştı.

Uluslararası Para Fonu’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’nin ekonomik performansı üzerinde yapılan son gözden geçirme işlemi sırasında Türk hükümetinin, bazı alanlarda kendisinden bekleneni yerine getirmesi için tanınan uzatılması yolundaki talebinin onaylandığı da belirtildi.

Türkiye, kamu iktisadi teşebbüslerinde aşırı istihdam konusunda Eylül ayı sonu, diğeri de Bankacılık Denetim ve Düzenleme Kurulu’nun (BDDK) etkinliğini arttırmak için gerekli yasal düzenleme için Ekim ayı sonuna kadar tanınmış süre içinde bu çalışmaları tamamlayamadı. Ancak, BDDK’yla ilgili tasarı bu ay içinde yasalaştı.

XS
SM
MD
LG