Erişilebilirlik

ABD ve Fransa Irak'a Yardım Konusunda Anlaştı - 2003-12-16


Amerika, Fransa’yla Irak’ın dış borçlarının hafifletilmesi için işbirliği yapma konusunda anlaştı. Anlaşma, Amerika Özel Temsilcisi James Baker’ın bugün Paris’te Fransa Cumuhurbaşkanı Jacques Chirac’la yaptığı görüşmede sağlandı.

Avrupa ülkeleriyle Irak’ın 120 milyar dolarlık dış borcunu silmelerini sağlamak amacıyla temaslar yapan James Baker, görüşmeden sonra bir açıklama yaptı. Baker, Chirac’la Irak’ın borçlarının yeni bir takvime bağlanmasının, 19 ülkeden oluşan Paris Klübü içinde çözümlenmesi konusunda anlaştıklarını söyledi.

Baker, Chirac’tan önce Amerika tarafından atanan Irak Yönetim Konseyi’nin bazı üyeleriyle biraraya geldi. Amerika dışişleri eski bakanlarından James Baker Fransa’dan sonra Rusya, Almanya, İtalya ve İngiltere’yi, Irak’ın 120 milyar dolarlık dış borcunu silme konusunda ikna etmeye çalışacak.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Yuri Fedorov, Moskova’da Irak’ın yoksul bir ülke olmadığını ancak Paris Klübü içinde Irak’ın dış borçlarına yardımcı olmayı düşüneceklerini söyledi.

XS
SM
MD
LG