Erişilebilirlik

'El Kaide Irak'a Yerleşiyor' - 2003-12-08


El Kaide terör örgütünün, operasyonlarını Afganistan’dan Irak’a kaydırmayı planladığı öğrenildi.

Amerikan Newsweek dergisinin son sayısında, El Kaide liderlerinin bu konuda Taleban yetkililerine bilgi verdiği ileri sürülüyor.

Haberin kaynağı, El Kaide-Taleban toplantısına tercüman olarak katılan Şerefullah takma adlı bir kişi. Bu kişiye göre, el Kaide, örgütün, Afgan direnişi için Taleban’a her ay ödediği 3 milyon Doları yarıya indireceğini ve bu ülkedeki militanlarını Irak’a sevk edeceğini bildirdi.

Newsweek dergisinin haberine göre, Abdul el Kuzai adlı bir Taleban istihbarat görevlisi de, Üsame bin Ladin’in, 2 ay önce, Pakistan’daki 24 Türk El kaide militanını, İran üzerinden Türkiye’ye gönderdiğini söyledi.

Bu arada, Irak’taki Amerikan birliklerinin komutanı General Ricardo Sanchez, yönetimin gelecek yıl Iraklılara devrine kadar, saldırıların daha da artmasını beklediğini açıkladı.

Korgeneral Sanchez, saldırganların ekonomik ve siyasi hedeflere saldırarak, yönetimin Iraklılara devrini engellemek isteyeceklerini görüşünde.

Irak’ta yönetimin, Mayıs ayında ülke çapında yapılacak ve önde gelen Iraklıların katılacağı toplantılarda seçilecek bir geçici hükümete devredilmesi planlanıyor. Yeni Irak hükümetinin, 1 Haziran’da göreve başlaması öngörülüyor.

XS
SM
MD
LG