Erişilebilirlik

Irak'ta Radikal Şii Liderin Yardımcısı Tutuklandı - 2003-12-04


Irak’taki Amerikan güçleri, 2 Amerikan askerinin öldürülmesiyle bağlantısı olduğuna inanılan radikal Şii lider Muktada Sadr'ın yardımcısını tutukladı.

General Mark Kimmitt, koalisyon güçlerinin, Irak sivil savunma birimleriyle ortaklaşa operasyon yaptığını ve Amir El Yaseri'yi tutukladığını söyledi.

General, Yaseri'nin, 9 Ekim'de koalisyon güçlerine düzenlenen ve 2 Amerikan askerinin öldüğü saldırının arkasında olduğundan şüphelendiklerini, tutuklama sırasında herhangi bir olay çıkmadığını kaydetti.

Bu arada, Irak'ta Amerika önderliğindeki yönetim, direnişçileri takip etmek amacıyla ülkenin beş siyasî partisinin üyelerinden oluşan bir milis gücü kurmayı kararlaştırdı. Amerikan özel birlikleriyle birlikte çalışacağı bildirilen milis gücünün bin kişiden oluşması bekleniyor.

Irak’taki Amerikalı yetkililer ile Irak Geçici Yönetim Konseyi, milis gücünde yer alacak Iraklıların, Baas rejimiyle ilgisi olmayan kişilerin arasından seçileceğini söylediler. Askeri tecrübesi bulunanlardan oluşan bir gücün birkaç ay içerisinde hazır hale gelebileceği ifade ediliyor.

XS
SM
MD
LG