Erişilebilirlik

Irak'ta Koalisyon Güçlerine ve Sivil Yabancılara Saldırılar Sürüyor - 2003-11-30


Güney Kore, iki vatandaşının Irak’ta yollarda düzenlenen saldırıların son kurbanı olduğunu açıkladı. Güney Kore dışişleri bakanı, öldürülen iki kişinin, Bağdat’ın kuzeyindeki Tikrit kentine giderken saldırıya uğradığını söyledi.

Amerikan ordusu da, bugün Irak’ın batısında pusuya düşürülen iki Amerikan askerinin öldüğünü, bir askerinin yaralandığını açıkladı.

Ayrıca Amerikalı bir komutan, Kolombiyalı bir sivil müteahhit ile iki meslektaşının Cumartesi günü konvoylarının Bağdat’ın kuzeyinde düşük kalibreli silahlar kullanan saldırganlar tarafından pusuya düşürülmesi sonucunda yaralandıklarını duyurdu. Ancak Kolombiyalı müteahhidin bu sabah yaşamını yitirdiği açıklandı.

Cumartesi günü, yedi İspanyol istihbarat görevlisi, iki Japon diplomat ve şoförleri Tikrit yakınlarında uğradıkları silahlı ve bombalı saldırılar sonucunda ölmüştü.

Hem Japonya başbakanı Junichiro Koizumi hem de İspanya başbakanı Jose Maria Aznar, bu olaylara rağmen Irak’ta üstlendikleri sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Bugünkü saldırılardan önce Irak’taki Amerikan birliklerinin komutanı General Ricardo Sanchez, son iki hafta içinde Amerikan güçlerine yönelik günlük saldırıların üçte bir oranında azaldığını söylemişti.

XS
SM
MD
LG