Erişilebilirlik

Savaşan Çocuklar İçin UEFA-Kızılhaç İşbirliği - 2003-11-30


Uluslar arası Kızılhaç Teşkilatı ICRC ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA, savaşlarda çocukların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için güçlerini birleştiriyor.

Lisa Schlein’ın Cenevre’deki Uluslar arası Kızılhaç Teşkilatı merkezinden bildirdiği habere göre, kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlayan kampanya, gelecek yaz Portekiz’de yapılacak olan UEFA Euro 2004 şampiyonluk maçları sırasında hayata geçirilecek.

UEFA’nın bu organizasyonu geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyor. Kurumun en prestijli turnuvası olan Euro 2004, 12 Haizran’da Portekiz’de başlayacak ve 4 Temmuz’a kadar sürecek.

UEFA yetkilileri, 10 ayrı stadyumda bir milyon iki yüz bin biletli seyirci önünde 31 maç oynanacağını belirtiyor. Yetkililer, ayrıca dünya çapında yapılacak yayınlarla maçların milyarlarca kişi tarafından izleneceğini vurguluyor.

Uluslar arası Kızılhaç Başkan yardımcısı Jacques Furster ise, bu yoğun ilginin, savaşlardan etkilenen çocukların ihtiyaçları hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye dönük eşsiz bir olanak sunacağı görüşünde.

Kampanya, Kızılhaç’ın savaştaki çocuklarla ilgili dört faaliyeti üzerinde yoğunlaşacak. Bu dört faaliyet, çocukların yeniden aileleri ile birleştirilmesi, fiziki ve psikolojik tedavilerine yardım, gıda, su ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması ve son olarak da çocuk askerlerin kullanılmasına karşı yürütülen kampanyayı kapsıyor.

Kızılhaç’ın tahminlerine göre, halen 30’dan fazla ülkede yaklaşık 300 bin çocuk savaşıyor.

XS
SM
MD
LG