Erişilebilirlik

Başkan Bush, Şükran Günü'nü Irak'ta Amerikan Askerleriyle Geçirdi - 2003-11-27


Başkan Bush, bugün Irak’a gitti, Bağdat’taki Amerikan askerlerini ziyaret etti. Bush, Bağdat Uluslararası Havaalanı'nda Amerikalı askerlerle geleneksel Şükran Günü yemeği yedi, onlara yemek servisi yaptı. Başkan'ın Amerikan askerlerine hitaben bir konuşma yaptığı ve Irak'taki çabalarının başarıya ulaşacağı konusunda güvence verdiği bildirildi. Başkanın Irak'a gideceği güvenlik nedenleriyle çok gizli tutuldu. Başkan Bush'un uçağının Bağdat'a karanlıkta indiği ve ışıklarını açmadığı bildirildi. Başkan'ın Bağdat'a gideceği basına sızdığı taktirde ziyaret planını iptal edeceği haber verildi. Bush’un Irak’tan ayrıldığı bildiriliyor. Bu, bir Amerika Başkanı tarafından Irak’a yapılan ilk ziyaret oldu.

Başkan Bush, Bağdat Havaalanında 600 kadar Amerikalı askerle birlikte yemek yedi. Daha önce askerlere Irak'ın Amerikalı sivil yöneticisi Paul Bremer'in geleceği söylenmişti, Başkan'ın ziyareti büyük bir sürpriz oldu. Başkan havaalanındaki bir hangarda iki saat kaldı, bir konuşma yaptı. Konuşmasında Amerikalı askerlere teşekkür eden Bush, "Birlikte yemek yemek için bundan daha seçkin bir grup düşünemiyorum" dedi. Başkan'ın Irak ziyaretine küçük bir grup da gazetecinin katıldığı bildiriliyor.

Beyaz Saray daha önce Başkan’ın Şükran Günü’nü Teksas’ın Crawford kentindeki çiftliğinde geçireceğini açıklamıştı. Başkan Bush, Irak’a gitmeden önce yayınladığı Şükran Günü mesajında Amerikalılar’dan aileleri ve toplumlarıyla bağlarını güçlendirerek duanın ve anlayış ruhunun önemini daha iyi anlamalarını istedi. Şükran Günü’nün özgürlük, adalet ve eşitlik için yapılan fedakarlıkların unutulmaması çağrısında bulundu ve tüm dünyada barış ve özgürlük için çalışan Amerikalı askerleri övdü.

XS
SM
MD
LG