Erişilebilirlik

Rusya Dışişleri Bakanı İvanov Tiflis'te - 2003-11-23


Rusya Dışişleri Bakanı İgor İvanov, “diyalogla çözümlenemeyecek hiçbir konu yoktur” şeklinde konuştu. Ani olarak Tiflis’e giden bakan bu ziyareti, eski Sovyet cumhuriyetleriyle Rusya’nın üye olduğu grubun adına ve çıkan krizi yumuşatmak amacıyla yapıyor.

Ivanov Gürcistan başkentinde önce muhalefet liderleriyle görüştü, daha sonra da hükümet aleyhtarı sokak gösterilerini düzenleyenlerle konuştu.

Annesi Gürcü olan bakan göstericilere kendi dillerinde hitap ederek, anlaşmazlığı anayasal yollardan çözmek gerektiğine işaret etti. İnvanov ayrıca göstericilerden, provokasyon yaratmamalarını istedi.

Rusya dışişleri bakanı daha sonra başkent yakınındaki evinde bulunan Gürcistan Cumhurbaşkanı Edward Shevardnadze’yi ziyaret etti. Ancak bu görüşmeden, sonuç alındığını gösteren bir açıklama çıkmadı.

Gürcistan’ın istikrar ve güvenlik içinde olması, petrol boru hatlarının geçtiği ve geçeceği bir ülke olarak hem Rusya hem de batılı ülkeler için çok büyük önem taşıyor.

Gelişmeler konusunda bir Gürcü vatandaşı Amerika’nın Sesi muhabirine şunları söyledi. “Muhalefet ülkeye barış getireceğini vaad ediyor. Ben bunun doğruluğuna ve başarıya ulaşacaklarına inanıyorum. Cumhurbaşkanı Edward Shevardnadze’nin ülkedeki iktidarı da artık sona erdi.“

XS
SM
MD
LG