Erişilebilirlik

Bush: 'Erdoğan'a, Yardıma Hazırız Dedim' - 2003-11-22


ABD Başkanı George W.Bush, Türkiye'nin, terörizmle savaşta önemli bir cephe haline geldiğini ve kendisinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu konuda yardıma hazır olduğunu söyledi.

İngiltere ziyaretini tamamlayarak Washington'a dönen Bush, İngiltere'den ayrılmadan önce, gezisinin son durağı olan Başbakan Tony Blair'in seçim bölgesi Sedgefield'de gazetecilerle konuştu.

Başkan, dün sabah Londra'dan, İngiltere'nin kuzeydoğusundaki Sedgefield'e kendi özel uçağıyla giderken Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradığını söyledi. Bush, Erdoğan'la konuşması hakkında şunları söyledi: "Kendisine Türk halkı için dua ettiğimizi, terörü yenilgiye uğratmak için kendisiyle işbirliği yapacağımızı ve teröristlerin Türkiye'de yeni bir cephe açmaya karar vermiş göründüklerini söyledim."

Başkan Bush, Türkiye'ye ne tür bir yardımı düşündüğü konusunda bilgi vermedi. Amerika'nın Türkiye'deki El Kaide teröristlerinin yakalanmasını mı isteyeceği şeklindeki bir soruya karşılık Bush, istihbarat paylaşımının öneminden sözetti. Bush şöyle dedi:

"El Kaide türü canileri yenilgiye uğratmak için yapılacak en iyi şey, istihbaratı paylaşmak ve bu canileri ele geçirmek için yerel makamlarla işbirliği yapmaktır."

İngiltere Başbakanı Tony Blair de, seçim bölgesinde Başkan Bush'la birlikte ziyaret ettikleri bir okulda konuşurken Türkiye'deki son terör saldırılarının kendisini ve Başkan Bush'u terörle savaşı kazanma konusunda daha kararlı hale getirdiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG