Erişilebilirlik

Erdoğan: 'El Kaide İddiaları Araştırılıyor' - 2003-11-17


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sinagog saldırılarının El-Kaide bağlantılı olduğu yolundaki iddiaların araştırıldığını söyledi.

Başbakan, Londra’da Arapça yayınlanan El Kudüs ve El Mecelle gazetelerine gönderilen ve İstanbul’daki iki sinagoga yönelik saldırıların El-Kaide bağlantılı Ebu Hafız El Masri Tugayları’nca gerçekleştirildiği öne sürülen mesajların incelendiğini kaydetti.

El Mecelle gazetesi, kendisine gönderilen mektupta, El-Kaide’nin 19 İtalyan’ın öldürüldüğü 12 Kasım tarihli Nasiriye saldırısını da üstlendiğini bildirdi.

Gazete, Ebu Muhammed El-Eblej isimli El Kaide yetkilisinin imzaladığı mektubun elektronik posta yoluyla kendisine ulaştığını açıkladı. Tehdit mektubunda, bundan sonraki saldırıların çok daha büyük olacağı; özellikle de İsrail ve Amerika’yla işbirliği yapanları hedef alacağı kaydedildi.

El-Mecelle gazetesi, aynı mektupta El-Kaide terör örgütünün Japonya’yı da Irak’a asker göndermemesi yolunda uyardığını kaydetti.

Türk yetkililer 400 kilogram patlayıcı kullanılan saldırıların intihar eylemcileri tarafından düzenlendiği sonucuna vardı.

XS
SM
MD
LG