Erişilebilirlik

Irak'ta Operasyonlar Sürüyor; 2 Amerikan Askeri ve Bir Sivil Öldü - 2003-11-14


Bağdat'ın kuzeyindeki Samara'da iki Amerikan askerinin Perşembe akşamı yol kenarında yerleştirilmiş bir bombanın patlaması sonucu öldüğü açıklandı.

Amerikalı askeri yetkililer ise Irak'da koalisyon güçlerine direniş gösteren gruplara karşı girişilen ve Demir Çekiç diye adlandırılan operasyonlarda başarı elde edildiğini söylüyor.

Saddam Hüseyin'in doğum yeri Tikrit'te Amerikan askeri tesisine roketle saldırmaya hazırlanan yedi Iraklı militanın Amerikan helikopterleri tarafından belirlenerek öldürüldüğü açıklandı.

Olayda bir militanın yaralandığı, bir diğerinin de kaçmayı başardığı bildirildi. Amerikalı yetkililer bölgede yapılan aramada kamyonlara yüklenmiş ve gömülü durumda birkaç yüz roket bulunduğunu açıkladı.

Bağdat'ta ise direnişçilerin bulunduğu sanılan yerlere karşı üç gün önce Amerikan kuvvetlerince girişilen kara ve hava saldırıları bugün de devam etti. Dün geceki operasyonlarda ise son günlerde Amerikan kuvvetlerine saldırmak amacıyla kullanıldığı bildirilen, Irak Cumhuriyet Muhafızları Ordusu'na ait eski bir binanın hava saldırısı sonunda imha edildiği bildirildi.

Bu arada Bağdat'ın 70 kilometre kuzeyindeki Balad'da bir askeri konvoya girişilen saldırı sırasında bir Amerikalı sivil müteahhitin öldüğü, bir diğerinin de yaralandığı açıklandı.

XS
SM
MD
LG