Erişilebilirlik

Amerikan Askerlerinden Bağdat'ta Militan Avı - 2003-11-13


ABD, koalisyon kuvvetlerine karşı saldırı düzenleyenleri yakalamak amacıyla dün başlatılan operasyonlar sırasında iki militanın öldürüldüğünü, birçok militanın da tutuklandığını açıkladı.

Amerikan kuvvetleri, havan topu saldırılarında kullanılan bir aracı ve boş bir depoyu yok etti.

Operasyon öncesinde, Nasiriye kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 18 İtalyan askeri ölmüştü.

Öte yandan Amerika Dışişleri Bakanı Powell, Irak’ta İtalyan askerlerin ölümüne yol açan olaydan birkaç saat sonra yaptığı konuşmada, “sabırlı ve kararlı olmamız gerekiyor” dedi.

Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell, Irak’taki silahlı direnişin Bush yönetimini asla yıldırmayacağını söyledi.

Koalisyon kuvvetlerine yönelik saldırılardan Baas Partisi militanlarını ve Saddam Hüseyin’e sadık unsurları sorumlu tutan Bakan, Amerikan istihbarat birimlerinin bu gruplara sızacağını ve güvenlikle ilgili sorunların er geç giderileceğini bildirdi.

Meksika Dışişleri Bakanı Ernesto Derbez’i kabul ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Powell, Iraklıların çoğunun artık Amerika’ya güvenmediği yolundaki haberleri reddetti.

Bu arada, Irak’ın Amerikalı yöneticisi Paul Bremer’in, Washington’a çağrılması, Washington’un Irak’taki planlarında değişiklik yapmaya hazırlandığı şeklinde yorumlanıyor.

Başkan Bush dün Bremer’la görüştü. Görüşmede, Amerika’nın atadığı Yönetim Konseyi’nin işleyişinde yapılacak değişikliklerle, yönetimin Irak halkına devri konuları ele alındı.

Haberlere göre Beyaz Saray, üyeleri Amerika tarafından atanan Irak Yönetim Konseyi’nin icraatından memnun değil.

Bremer, Washington’da Dışişleri Bakanı Colin Powell, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ve Beyaz saray ulusal güvenlik danışmanı Condoleeza Rice’le da görüştü.

XS
SM
MD
LG