Erişilebilirlik

Bush: 'Bizden Nefret Edenler Var' - 2003-11-05


Başkan Bush, Amerikan askerlerinin ölmesinin, Amerika’nın Irak’ta kalma kararlılığını zayıflatmadığını tekrarladı.

Irak’ta büyük askeri operasyonların yeniden başlamış olmadığını belirten Bush, Amerika’nın teröristlerin peşini bırakmayacağını ve asla geri çekilmeyeceğini söyledi.

Bush, bu açıklamaları California’da orman yangınlarından zarar gören yerleri ziyaret ettiği sırada yaptı.

Gazetecilerin, 16 Amerikan askerinin ölümüyle sonuçlanan son helikopter saldırısı hakkındaki görüşünü yeniden sormaları üzerine Bush yine olaya genel bir yorumla yaklaştı.

Helikopter saldırısına özel olarak değinmekten kaçınan Bush, görev başında ölen askerlerden sözetti. Hayatlarını kaybeden askerlerin haklı bir dava için öldüklerinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Bush şöyle dedi: “Haklı bir dava için öldüler. Bu dava, Amerika’nın güvenliğidir.. Özgür ve güvenli bir Irak, Amerika’nın ulusal güvenlik çıkarlarına hizmet etmektedir.”

Amerika’nın 11 Eylül’ü asla unutmaması gerektiğini söyleyen Bush, o gün Amerika’nın dışardan gelen bir saldırıya karşı ne kadar korumasız olduğunu, gayet iyi anladığını vurgularken, "Bizden nefret eden insanlar var. Şiddet eylemlerine girişerek binlerce kişiyi öldürmeye hazır insanlar bunlar. Amerika bu gerçeği görmeli ve kendisini yeni gerçeklere uydurmalıdır. Bu gerçeklerden biri, terörizmi ve teröristleri yenilgiye uğratmaktır" dedi.

Başkan Bush, bir başka soru üzerine Amerikan askerlerine yönelik son saldırılarda Saddam Hüseyin’in rolü olup olmadığını bilmediğini söyledi. Ancak devrik Irak liderinin, karışıklık yaratmaya çalıştığından emin olduğunu belirten Bush hemen ardından Saddam Hüseyin’in artık iktidarda olmadığını hatırlattı.

XS
SM
MD
LG