Erişilebilirlik

Bağdat'ta Patlamalar - 2003-11-04


Bağdat’ta dün bazı patlama sesleri duyuldu ve Amerikan kuvvetleri karargahının bulunduğu yerden siyah dumanlar yükseldiği görüldü.

Reuters haber ajansı, Amerikan savunma bakanlığında bir yetkiliye dayanarak füze ya da havan topuyla girişilen bir saldırıda dört kişinin yaralandığını bildirdi. Önceki gece de Bağdat’ta patlamalar duyulmuş ancak ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Kuzeydeki Musul’da ise silahlı saldırganlar dün Iraklı bir yargıcı öldürdü. İsmail Yusuf adlı yargıç, Saddam Hüseyin döneminde görev yapmıştı. Yakınları yargıcın neden öldürüldüğünü bilmediklerini söyledi. Önceki de bir başka yargıç Irak’ın güneyinde suikast sonucu öldürülmüştü.

Amerikan Ordusu’ndan yapılan açıklamada Bağdat’ta Amerikan askerlerini hedef alan yeni bir saldırıda bir askerin hayatını kaybettiği, iki askerin de yaralandığı duyuruldu. Sözcü, askerlerin bulunduğu aracın bir patlayıcıya çarptığını söyledi.

Bu arada Irak’ta güvenlik sorunlarının artması nedeniyle İspanya, Bağdat’taki büyükelçiliğinde görev yapan diplomatik personeli geçici olarak çekeceğini açıkladı. İspanya Dışişleri Bakanı Ana Palacio Irak’taki durumun şu anda son derece karmaşık olduğunu söyledi. İspanya Irak’ta sadece bir diplomat bırakacak. İspanya, Irak’ta Amerika liderliğindeki koalisyonun ortaklarından.

XS
SM
MD
LG