Erişilebilirlik

Irak'ta Törerle Mücadele Özel Timi Oluşturuluyor - 2003-10-31


Irak’ta koalisyon güçlerini ve Iraklı sivilleri hedef alan terör saldırıları artarken, kent merkezlerinde teröristlerle mücadele etmek yeni bir polis birimi oluşturuluyor.

Eski Irak polisleri ve askerler arasından seçilmiş 50 kişilik bir grup, hafif silahlarla atış talimi yapıyor.

Bu grup, Irak’ta, kent merkezlerinde teröristlerle mücadele amacıyla oluşturan yeni polis gücünün çekirdeğini oluşturacak.

Öğretmenleri, kursiyerlere, pusuya düşürülmeyi önleme ve meskun yerlerde evlerde arama yapma gibi senaryolara göre eğitim vereceklerini söylüyor.

Kursiyerler arasındaki Mecid Razi, eski bir polis memuru olmasına rağmen uzmanlık kursunda yeni şeyler öğrendiğini, atış eğitimi ve fiziksel kondüsyon geliştirmenin bunlar arasında bulunduğunu söylüyor.

Çok iyi eğitim aldıklarını söyleyen Razi, evlerde aramaya yaparken özel silahlar kullanıldığını ilk kez burada gördüğünü anlatıyor.

Irak İçişleri Bakanlığından Binbaşı Muştak Fadıl, özel silahlar ve taktikler kullanabilen, hızlı hareket eden özel timler oluşturulacağını, bunların polis görevlerinin ötesinde bazı askeri görevler de üstlenecek şekilde eğitileceğini söylüyor.

Bir iki hafta içinde tamamlanması ve bu timlerin Bağdat sokaklarında göreve başlaması bekleniyor.

Polis karakollarının çok sık terör saldırılarına maruz kalmasına rağmen, kursiyerler bir an önce eğitimi tamamlayıp göreve başlamak istediklerini söylüyor.

İçişleri Bakanlığı yetkilisi Binbaşı Fadıl, bu yılın sonuna kadar 300 - 400 kadar özel eğitimli polisin yetiştirileceğini söylüyor. Bu özel birimin adı ise daha sonra belirlenecek.

XS
SM
MD
LG