Erişilebilirlik

Irak'ta Savaş Sonrası Kayıplar Daha Çok - 2003-10-30


Bush Yönetimi, Iraklılardan oluşan güvenlik güçlerinin Bağdat ve diğer yerlerde görev yapmasını öngören planı hızlandırmaya hazırlanıyor.

Sözü edilen bölgelerde Amerikan askerleri sürekli olarak saldırılara maruz kalıyor.

Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin komutanı general John Abizaid uzun zamandır, Amerikan askerlerinin sürekli saldırıya uğradığı bölgelere Irak güvenlik güçleri yerleştirilmesini istiyordu.

Bu arada, Irak’ta savaştan sonra öldürülen Amerikan askerlerinin sayısı, savaşta ölenleri geçti. Başkan Bush’un Irak’ta savaşın sona erdiğini ilan ettiği 1 Mayıs‘tan buyana 117 Amerikan askeri hayatını kaybetti. 20 Mart’ta başlayan ve altı hafta sonra Saddam Hüseyin’in devrilmesiyle sonuçlanan savaştaysa 114 Amerikan askeri ölmüştü.

Dün de, Bağdat’ın 70 kilometre kuzeyinde, devriye gezen bir tankın yol kenarına yerleştirilmiş bir bombaya çarpması sonucu 2 Amerikan askeri daha öldü.

Öte yandan Uluslararası Kızılhaç Örgütü, güvenlik durumu nedeniyle bazı görevlilerini Irak’tan geri çekeceğini açıkladı.

Bu arada Tahran hükümeti, El Kaide’yle ilgili olarak elde ettiği istihbaratı Amerika’yla asla paylaşmayacağını açıkladı.

XS
SM
MD
LG