Erişilebilirlik

Bush: 'Sonuna Kadar Dayanacağız' - 2003-10-27


Başkan Bush, Bağdat’taki bombalı saldırılara tepki gösterdi ve “Amerika ne kadar başarı gösterirse o kadar çok saldırının da hedefi olacaktır” dedi.

Irak’taki Amerikalı yönetici Paul Bremer’le Beyaz Saray’da görüştükten sonra açıklama yapan Bush Amerika’nın, Irak’ta sonuna kadar dayanacağına dair söz verdi.

Paul Bremer de Irak’ta gelişme sağlandığını söyledi. Yine de kendilerini zor günlerin beklediğini söyleyen Bremer her şeye rağmen iyi günlerin kötü günlerden daha çok olduğunu söyledi.

Başkan Bush, Irak’taki son şiddet olaylarının bu ülkedeki ilerlemeyi durdurmak isteyen teröristlerin işi olduğunu söyledi. Başkan, Washington’un yine de Irak’taki görevine devam edeceğini tekrarladı. Bush, Amerika’nın caydırılmasının mümkün olmadığını söyledi ve şöyle devam etti: "Ne kadar çok ilerleme kaydeder, ne kadar çok Iraklı’yı daha özgürleştirirsek, ne kadar çok kişiye elektrik hizmeti götürebilir ve daha çok iş imkanı yaratabilirsek, ne kadar çok çocuk okula gidebilirse, bu katiller daha da umutsuzluğa düşecek ve bu tür saldırılar yapacaklardır."

Başkan Bush, Iraklılar’ın çoğunun teröristlere karşı olduğunu ve teröristlerin kendi geleceklerini tehdit ettiğini anladıklarını söyledi ve "Irak halkı, özgürlük içinde yaşamalarını istemeyen bir avuç insan bulunduğunu gayet iyi biliyor" dedi.

XS
SM
MD
LG