Erişilebilirlik

Rus Madencilerin 33'ü Kurtarıldı - 2003-10-25


Rusya'nın güneyindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle Perşembe günündenberi mahsur kalan 46 işçiden 33'ü kurtarıldı. Rus yetkililer geri kalan 13 maden işçisinin hala kayıp olduğunu ve hayatta olup olmadıklarının bilinmediğini söyledi. İşçilerin yakınları kurtarma operasyonunu police kordonu gerisinden izlerken, yeryüzüne çıkarılan işçilerle konuşmalarına, sağlık kontrolları tamamlanıncaya kadar izin verilmedi. Bölgedeki bir hastaneye kaldırılan işçilerden en az birinin sağlık durumunun kötü olduğu bildirildi.

Zapadnaya maden ocağında meydana gelen kaza, bir grup işçinin, yarı yarıya su dolan bir kazı dehlizi içinde, mahsur kalmasına yolaçmıştı. Tamamen karanlıkta kalan ve fenerlerinde yeterli pil bulunmayan işçilerin yiyecek sıkıntısı ve soluma zorluğu çektiği bildirilmişti.

Kaza bir yeraltı gölünden sızan suların maden ocağını doldurmasıya ortaya çıkmıştı. Zapadnaya madeninde yaklaşık 800 metre derinlikte toplam 71 işçi çalışıyordu. Bunların 25'i kaçmayı başarmıştı.

Rusya Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, Rusya'nın değişik yerlerindeki maden ocaklarında son iki yıl içinde 166 işçinin iş kazalarında öldüğünü bildirdi.

XS
SM
MD
LG