Erişilebilirlik

Bush Uzakdoğu Gezisini Tamamladı - 2003-10-24


Başkan Bush, altı ülkeyi kapsayan Asya ziyaretinden dönüşte Amerika'nın Havai eyaletine uğradı. Honolulu’da, Cumhuriyetçi partinin düzenlediği bir davete katılan Başkan, Washington’a dönmeden önce komutanlarla da biraraya geldi. Amerikan Deniz Kuvvetleri’nin Büyük Okyanus filosu karargahı Pearl Harbour’da bulunuyor.

Başkan Bush, Asya gezisinin son durağı olan Avustralya’da Başbakan John Howard’la görüştü, Avustralya Parlamentosu’nun ortak oturumunda bir konuşma yaptı.

Afganistan ve Irak savaşına katkıları nedeniyle Avustralya’ya teşekkür eden Başkan, barışın korunması konusunda iki ülkeye özel bir sorumluluk düştüğünü de söyledi. Bush'un konuşması, Yeşiller Partisi'ne mensup parlamenterler tarafından iki kez kesildi. Bu parti Irak'ta savaşa karşı çıkmıştı. Parlamento dışında ise binlerce gösterici Avustralya'nın Irak savaşına karışmasını protesto etti, Bush'a ülkeyi terketmesi çağrısında bulundu.

Avustralya, Bush'un altı ülkeyi kapsayan Asya-Pasifik gezisinin son durağıydı. Bu gezi sırasında Bush özellikle terörizm, Kuzey Kore'nin nükleer silah programı ve ticaret konuları üzerinde durdu.

XS
SM
MD
LG