Erişilebilirlik

Bağdat'ta Bombalı Saldırı - 2003-10-12


Bağdat'ın merkezindeki Bağdat Oteli'ne bomba yüklü bir otomobille girişilen saldırıda 6 Iraklı ve otomobili kullanan saldırgan öldü.

Amerikan askeri sözcüsü aralarında bir Amerikalı askerin de bulunduğu en az 10 kişinin da saldırıda ağır yaralandığını bildirdi. Saldırı sırasında Irak Geçici Yönetim Konseyi üyelerinden Muvaffak el Rabii'nin de otelde bulunduğu ve çok hafif yara aldığı bildirildi.

Otelde, bazı Amerikalı yetkililerle güvenlik görevlileri ve Irak Geçici Yönetim Konseyi'nin bazı üyelerinin kaldığı belirtildi. Bu nedenle sıkı güvenlik önlemleri altındaki otel, patlamaya dayanıklı beton duvarlar ve tel örgüyle çevrili. Otelin girişinde sürekli makinalı tüfekli koruma görevlileri bulunuyor.

Amerikan Geçici Yönetimi Başkanı Paul Bremer bir açıklama yaparak saldırıda ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Saldırıyı kınayan Bremer, teröristlerin, Amerika liderliğindeki koalisyon güçlerini ve Irak halkını, Irak'da demokrasi yolunda ilerlemekten alıkoyamayacağını bildirdi.

Dicle Nehri'nin doğu kıyısında, yüksek bir yapı olan Bağdat Oteli, Amerikan güvenlik görevlileri ve diğer batılılar tarafından kullanılıyor.

Öğle saatlerinde meydana gelen patlama, çevresinde yoğun güvenlik önemleri alınmış olan otelde herhangibir hasara yolaçmadı. Otele hızla yaklaştığı görülen otomobile güvenlik görevlileri tarafından ateş açıldı ve araç, binadan 60 metre uzaklıktaki güvenlik kontrol noktasından ileri gidemeden infilak etti.

Bağdat'ta daha önce girişilen son intihar saldırısında Perşembe günü bir polis karakolunda 10 Iraklı polis memuru ölmüştü.

Amerikalı yetkililer, Irak'ın değişik yerlerinde sadece Cumartesi ve Pazar günleri 50'den fazla terörist saldırı düzenlendiğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG