Erişilebilirlik

İsrail: 'Güvenlik Bariyeri İnşası Sürecek' - 2003-10-01


Batı Şeria'daki en büyük Yahudi yerleşim birimi Ariel’in etrafından geçirilmesi planlanan bariyerin kaderi bugün İsrail Bakanlar Kurulunda ele alındı.

Toplantıda, uluslararası toplumun eleştirilerine rağmen, Batı Şeria'daki güvenlik bariyerinin yeni bölümünün inşasını sürdürme kararı alındı.

İsrailli siyasi kaynaklar, Başbakan Ariel Şaron'un kabinesinin, yeni bölümün inşasının sürdürülmesini onayladığını, ABD'nin bu bölümün onbinlerce Filistinlinin hayatını olumsuz etkileyeceğine ilişkin endişelerini gidermek için şimdilik Yahudi yerleşim birimi Ariel yakınında bir bölümü kapsamaması kararı aldığını bildirdi.

Filistinli yetkili Saib Erakat, duvarın inşasının sürdürülmesi kararını, "Bu, güvenlik duvarı değil, büyük bir toprak gaspı. Duvarın inşasının sürdürülmesi, ABD Başkanı George Bush'un yol haritası ve barış süreci görüşünü çökertecek" ifadesiyle değerlendirdi.

İsrail yönetimi bariyerin, Filistinlilerden gelecek saldırılara karşı bir savunma önlemi olduğunu öne sürüyor. Başbakan Ariel Şaron, Amerika’nın çekincesine rağmen, duvarın Yahudi yerleşim birimi Ariel’i de içine alacağını duyurmuştu.

XS
SM
MD
LG