Erişilebilirlik

Gül: 'Baskı ve Zorlamayla Karar Almayız' - 2003-09-28


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Irak'a asker yollama kararının, herhangi bir ülkenin baskısı ya da zorlamasıyla verilemeyeceğini" söyledi. Dışişleri Bakanı Gül, Cumartesi günü New York'tan ayrılmadan önce yaptığı basın toplantısında, bir hafta süren temasları hakkında bilgi verdi.

Kuzey Irak'ın, teröristler için bir üs olmamasının Türkiye açısından önem taşıdığını vurgulayan Gül, asker yollamayla ilgili kararın, Meclis çalışmaya başladıktan sonra yasama organı bünyesinde alınacağını bildirdi.

Abdullah Gül, görevlendirildiği takdirde Türk askerlerinin nerede konuşlandırılacağı konusunun ise Türk ve Amerikan askeri heyetleri arasında görüşüldüğünü söyledi.

Abdullah Gül, New York'ta geçirdiği bir hafta içinde başta Amerika Dışişleri Bakanı Colin Powell olmak üzere 40 kadar ülkenin dışişleri bakanları ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'la görüştü.

Çeşitli kuruluşlarda konuşmalar yapan Gül, BM Genel Kurulu 58'inci yıllık toplantılarının açılış oturumlarında da Cuma günü, Türkiye'nin uluslararası ilişkiler ve başlıca sorunlar konusunda görüşünü dile getiren bir konuşmu yaptı.

XS
SM
MD
LG