Erişilebilirlik

DEHAP Genel Başkanı Gözaltına Alındı - 2003-09-22


Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Almanya'da katıldığı bir festival ile ilgili olarak sanatçı Haluk Levent, Özgür Parti Genel Başkanı Ahmet Turan Demir ve DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ı gözaltına aldı

Haber kanalı NTV'nin duyurduğuna göre, Türkiye ile ABD'nin yasa dışı ilan ettiği PKK/KADEK örgütünün Almanya’da düzenlediği belirtilen bir festivalde konser verdikleri için haklarında soruşturma açılan 15 kişiden, sanatçı Haluk Levent ile iki orkestra elemanının sorguları sürüyor.

Ankara DGM Cumhuriyet Savcılığı'nın sanatçı Levent hakkında Almanya’da verdiği konser sırasında yasadışı PKK/KADEK örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle soruşturma açtığı belirtiliyor.

Soruşturma çerçevesinde bu sabah DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da gözaltına alındı.

Ankara DGM Başsavcılığı, PKK/KADEK'in, Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde geçtiğimiz günlerde düzenlediği konsere katılan Haluk Levent ile sanatçı Musa Eroğlu ve DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı.

DEHAP Genel Başkanı Bakırhan, Emniyet Müdürlüğü'ne gitmeden önce partisinin genel merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'da katıldığı bir festival ile ilgili olarak emniyete davet edildiğini, bu çerçevede genel merkez yöneticisi ve avukat arkadaşlarıyla birlikte ifade vermek üzere emniyet müdürlüğüne gideceğini söyledi.

Bakırhan, her yerde barışçı ve demokratik bir Türkiye yaratılması için istemlerini dile getirmeye devam edeceklerini belirterek, "Bu, Alman Anayasası'na göre yasal olan kurumlar tarafından düzenlenen bir festival de olsa, Diyarbakır'da 1 Eylül barış mitingi de olsa, Hakkari'de bir açılış da olsa, her yerde benzer barışçıl, demokratik taleplerimizi dile getireceğiz" dedi.

Bakırhan, Almanya'da 11'incisi yapılan Kürt Festivali'nin yasadışı kabul edilmesini de kınayarak, önümüzdeki günlerde benzer festivallerin yurtiçinde de yapılabilmesi dileğinde bulundu.

XS
SM
MD
LG