Erişilebilirlik

İzabel Karaya Vurdu - 2003-09-18


Amerika’nın doğu kıyılarını tehdit eden Izabel kasırgası Kuzey Carolina eyaletinde karaya ulaştı.

Karaya hızı saatte 200 kilometreyi bulan rüzgarlarla vurduğu belirtilen kasırga, daha sonra kuzeybatıya yönelerek Virginia eyaleti ve başkent Washington’u etkisi altına almaya başladı.

Başkent ile birlikte bölge eyaletlerinde tüm resmi daireler ve okullar kapatıldı, hava, kara ve demiryolu ulaşımına ara verildi.

Can ve mal kaybını asgari düzeyde tutmayı amaçlayan önlemler muhtemelen yarın da yürürlükte kalacak.

Washington’un yanısıra, dört eyalette olağanüstü hal ilan edilirken kıyı bölgelerinde yaşayan yüzbinlerce kişi tahliye ediliyor.

Kıyı bölgelerini tehdit eden en büyük tehlike gelgit sırasında yükselen okyanus sularının kasırga nedeniyle 5-6 metre daha yükselmesi.

Washington’da yerel ve federal yetkililer son hazırlıkları gözden geçiriyor. Başkentin Potomac nehri kıyısında bulunan semtlerinde, halka kum torbaları dağıtıldı, sel ve su baskınlarına karşı önlem alındı.

Başkent halkı birkaç gündür kasırga hazırlığı çerçevesinde bölgedeki süpermarketlere akın etti, temel ihtiyaç maddeleri stoğu yaptı.

Nehir ve deniz kıyısında tekneler iç bölgelere çekildi, Norfolk deniz üssündeki savaş gemileri ve denizaltılar okyanusa açıldı. Halka zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları tavsiye edildi.

Bugün bütün televizyon ve radyolarda kasırgayla ilgili gelişme ve hazırlıklar naklen veriliyor.

XS
SM
MD
LG