Erişilebilirlik

Trump'tan Cem Uzan'a Dava - 2003-08-25


New York'un reklamı seven gayri menkül kralı olarak tanınan Donald Trump, Cem Uzan'ın daire almak üzere yatırdığı 10 milyon doları geri vermemek üzere yeni bir dava açacağını ifade etti.

New York mahkemelerinin Motorola'yı dolandırmak suçuyla 4 milyar dolar artı hapis cezasına çarptırdığı Uzan ailesi ve Trump arasındaki anlaşmazlıkla ilgili haberinde New York Post gazetesi, Trump'ın depositin belli bir kısmını geri ödemesi yolunda mahkemenin aldığı karara itiraz ettiğini bildirdi.

Post'a verdiği demeçte, Trump, "bu karara itiraz edeceğimi sanıyorum, bence yargıç New York'ta bir yeri almak üzere deposit yatıran her kişinin mahkemelerle pazarlığa girişebileceği yolunda bir karar verdi ki bu karar her deposit yatırana mahkemeye koşturma hakkı vermektedir" dedi.

Post, İngiltere, New York ve Ankara'da haklarında tutuklama kararı olan Uzan ailesinin Trump'tan satın alma girişiminde bulunduğu apartman dairesini ilk ortaya çıkaran gazete oldu.

Uzanlar, Trump'ın Dünya Kulesi adlı doksan katlı gökdelenindeki bir daireye ödemeyi vaadettikleri 38 milyon dolar ile New York'ta en pahalı gayri menkul rekorunu kırarak dikkatleri üzerlerine çekmişlerdi. 38 milyon dolar vaadettikleri daire için 10 milyon dolar deposit yatırmışlardı.

2001 Kasım ayında Motorola'nın açtığı davayı takiben bütün mal varlıkları dondurulunca Uzanlar, Trump binasındaki dairenin alım işleminden çekildiler.

Depositlerini geri alamayınca, Trump'ı dava ettiler. Dava sonucunda yargıç Trump'ın ancak depositin bir miktarını tutabileceğini gerisini ödemesi gerektiğine karar verdi.

Temmuz sonunda Amerikan mahkemelerinin Telsim'in, Motorola'ya 4.26 milyar dolar ödeme yapması cezasını takiben, Uzanların Manhattan'da 515 Park Caddesinde 6.3 milyon dolara satın aldıkları dairelerinin yanısıra BM Plaza'da sahip oldukları katlara da el konuldu.

XS
SM
MD
LG