Erişilebilirlik

Bush: Terörizm ile Mücadeleye Devam - 2003-08-23


Başkan Bush, teröristlere karşı açılan savaştan asla geri dönülmeyeceğini söyledi.

Teröristlerin din maskesi arkasında faaliyet gösterdiklerine dikkati çeken başkan, bunun doğru olmadığını, terörizmin tüm din ve öğretilere aykırı olduğunu belirtti.

Geçen hafta Bağdat ve Kudüste toplam 40 kişinin öldüğü bombalı saldırılara da değinen Başkan, “Ortadoğu’nun geleceğini katillerin belirlemesine asla izin vermememiz gerekir” dedi.

Teröristlerin tüm özgür ülkelere karşı savaş ilan ettiğini söyleyen başkan, bu savaştan yenik çıkmalarının şart olduğunu vurguladı:

Teröristler, tedhiş eylemleriyle uygar ülkeleri yıldırmak ve gözlerini korkutarak faşist rejim kurmak itiyorlar... Teröre karşı açtığımız savaşta ne yılacak ne de geri çekileceğiz.

Başkan Bush, bugün yaptığı haftalık radyo konuşmasında, Irak’ta hergün gelişme sağlandığını ve buna tahammül edemeyen bazı unsurların, umutsuzluk ve çaresizlik içinde daha vahşi eylemler düzenlediklerini söyledi.

Konuşmasında Kudüs’teki bombalı saldırıya da değinen Başkan, Ortadoğu’nun geleceğini katil ve canilerin belirlemesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti ve “kurulacak Filistin devleti şiddet üzeren inşa edilmeyecektir” dedi. Başkan, hem Filistin hem de İsraillilerin geleceğinin güvence altına alınabilmesi için, tarafların terِörizmle daha güçlü mücadele etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bush, dün yaptığı bir konuşmada, Irak’a, dışardan, El Kaide gibi ِörgütlerden militanların sızdığına inandığını söylemiş ve bu güçlerin Ortadoğu’da özgür bir toplum görmeye tahammülleri olmadığı için koalisyon askerleriyle savaştığını ileri sürmüştü.

Öte yandan Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Armitage da, Irak’taki koalisyon kuvvetlerine saldıran bazı kişilerin Irak’a komşu ülkelerden girdiğine inanıyor.

Armitage, El Cezire televizyonuna verdiği demeçte, Irak’ın komşularıyla sınırlarının iyi korunmadığını sِöyledi ve yakalanan yabancı militanlardan elde edilen bilgilerin, bu kişilerin ülkeye İran, Suriye ve Suudi Arabistan’dan girdiğini gِösterdiğini kaydetti.

XS
SM
MD
LG