Erişilebilirlik

Basra'da 3 İngiliz Askeri Öldürüldü - 2003-08-23


Irak'taki İngiliz askeri yetkililerine göre, Basra'da Cumartesi günü bir İngiliz askeri aracına kimliği bilinmeyen kişiler tarafından ateş açıldı. Sürücüsü kontrolu kaybedince araç bir binaya çarptı ve içindeki İngiliz askerlerinden 3'ü öldü, biri de yaralandı.

Olay sırasında bir Iraklı kadınla iki çocuk da İngiliz askeri aracının çarpması nedeniyle yaralandı. Kimliği bilinmeyen silahlı kişiler olay yerinden kaçmadan önce İngiliz askerleriyle aralarında çıkan çatışma sırasında da bir Iraklı yaralandı.

Bu olayla, Başkan Bush'un Irak'ta savaşın sona erdiğini açıkladığı 1 Mayıs'tan buyana ölen İngiliz askerlerinin sayısı 11'e yükseldi.

Başkan Bush, Cuma günü, savaş sonrası Irak'ta istikrarı sağlama çabasına katılan yabancı askerlerin sayısında artış beklediğini söyledi. Birleşmiş Milletler'in Irak'ta çok önemli rol oynayabileceğini belirten Başkan, diğer ülkeleri de Irak'ta istikrar çabasına katılmaya teşvik amacıyla Güvenlik Konseyi'ne yeni bir karar tasarısı sunmak için çalışmalar yapıldığını belirtti.

XS
SM
MD
LG