Erişilebilirlik

Bush Saldırıyı Kınadı - 2003-08-19


Başkan Bush Bağdat’taki bombalı saldırıyı kınadı. Bush Amerika’nın, Birleşmiş Milletler merkezinde enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarına bütün imkanlarıyla katıldığını, saldırganları yakalayıp adalet önüne çıkarmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

Saldırının, barıştan nefret eden ve ilerlemeden korkan teröristlerin işi olduğunu belirten Bush, “Bu kişiler Irak halkının ve Irak halkına yardım etmeye çalışan bütün ulusların düşmanıdır” dedi.

Teksas’daki çiftliğinde gazetecilerle konuşan Başkan, Irak’ta yeniden imar çalışmalarının süreceğini söyledi: “Uygar dünyayı korkutamazlar. Irak’ın geleceğini bu katillerin belirlemesine izin vermeyeceğiz.”

Başkan Bush, Irak’ta dönüşü olmayan bir yola girildiğini; bu yolun sonunda Irak’ın barışa ve kendi hükümetine kavuşacağını söyledi. Amerika’nın ve Birleşmiş Milletler’in geri adım atmayacağını belirten Bush, Irak halkının kendisine meydan okuyanlar karşısında bir tercih yapma noktasında olduğunu bildirdi. Bush, Iraklılar'ın teröre karşı savaşması, işkence odaları ve toplu mezarlar dönemine geri dönmek isteyenleri reddetmesi gerektiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG