Erişilebilirlik

New York'ta Işıklar Yanmaya Başladı - 2003-08-15


ABD ve Kanada'da elektrik kesintisinin ardından karanlığa gömülen New York kentinin bazı mahallelerine elektrik verilmeye başlandı. Kentte 'olağanüstü hal' ilan edilirken, sabahın ilk saatlerinde trafik lambalarının önemli bölümü yeniden çalışmaya başladı.

Polis yetkilileri ve elektrik hizmetleri görevlileri, Manhattan hariç olmak üzere Westchester County banliyösü, Long Island, Bronx, Brooklyn Queen's'te elektriğin verilmeye başladığını belirtti.

Bu arada, elektrik kesintisi nedeniyle uçuşların durdurulduğu havaalanlarındaki kısıtlamalar kaldırıldı.

Federal Havacılık İdaresi, New York bölgesindeki 3 büyük havaalanı Newark, John F. Kennedy ve LaGuardia ile birlikte Kanada'daki Cleveland, Toronto ve Ottowa havaalanlarında da uçuşlara başlanmasına izin verildiğini açıkladı.

Öte yandan, ABD ve Kanada'nın önemli bir kesimini karanlıkta bırakan elektrik kesintisi halk arasında korku yaratırken, birçok kişi yaralanma ya da çeşitli rahatsızlar nedeniyle New York'taki hastanelerin acil servislerine akın etti.

Hastane yetkilileri, elektrik kesintisinin 11 Eylül'ün psikolojik etkisini harekete geçirdiğini, yeni bir saldırı olduğu korkusu yarattığını dile getirdiler.

XS
SM
MD
LG