Erişilebilirlik

Gözler California Valilik Adaylarına Çevrildi - 2003-08-10


California Valililiği için başvuran adayların sayısı 90’da kalırken, gözler adaylar arasında yer alan Avusturya doğumlu film yıldızı Arnold Schwartzenegger’e çevrildi.

Ünlü aktör, yüzlerce taraftarının eşliğinde dün resmi olarak adaylık başvurusunu yaptı. Cumhuriyet Parti adayı olarak seçimlere katılacak Schwartzenegger, seçilirse, Amerika’nın en kalabalık eyaletini yönetecek.

Valilik seçimleri için başlangıçta 400 kişi ön başvuru yaptı, ancak bunlardan ancak 90’ı gerekli tüm işlemleri tamamlayarak resmi aday olarak kaydını yaptırabildi.

Seçimlere katılabilmek için adayların 3500 Dolar'lık bir kayıt ücreti ödemesi ve 65 seçmenden imza toplamaları gerekiyor.

Rekor derecedeki bütçe açıkları yüzünden halk desteğini yitiren şimdiki Vali Gray Davis’i koltuğundan etmek isteyen adaylar arasında bir porno yıldızı ve çoçukluk yıllarında ünlü olan bir aktör yer alıyor.

7 Ekim’deki valilik seçimleri ilginç adaylar kadar Amerikan tarihinde bir ilki oluşturması açısından da dikkat çekiyor. 1milyonu aşkın seçmen imza toplayarak Vali’nin görevden alınması için başvuruda bulundu, mahkeme kararıyla da 7 Ekim’de seçim yapılması kararlaştırıldı. Vali erken seçim kararının iptali için Eyalet Yüksek Mahkemesi’ne başvurdu ancak istediği sonucu alamadı.

7 Ekim’de sandık başına gidecek seçmenler, şimdiki Vali’nin görevinde kalmasını istiyorsa “Evet” istemiyorsa “Hayır” oyu verecek. Hayır oylarının çok çıkması halinde, en fazla oy toplayan aday Valilik görevine seçilmiş olacak.

XS
SM
MD
LG