Erişilebilirlik

Suudi Prens 11 Eylül Raporu İçin Washington'da - 2003-07-29


Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal, birkaç saat sonra ABD Başkanı George W.Bush ile Kongre’nin geçen hafta açıkladığı 11 Eylül raporunu görüşecek.

ABD Kongresi, krallığı, 11 Eylül saldırılarına karışmakla suçlayan bir rapor yayınlamıştı. 900 sayfalık raporda Suudi yönetimi ile ilişkili kişilerin hava korsanlarına mali destek sağlamış olabileceğinden söz ediliyordu.

Raporun Suudi Arabistan'a ilişkin çoğu bölümü ulusal güvenlik gerekçe gösterilerek kamuoyuna açıklanmadı.

Amerikalı yetkililer görüşme isteğinin Dışişleri Bakanı Prens Suud el Faysal’dan geldiğini açıkladı. El-Faysal’ın Başkan Bush’dan, raporun gizli tutulan bölümlerinin açıklanmasını istemesi bekleniyor.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre, gizli tutulan bölümlerde bir yabancı ülkenin teröristlere yardım ettiği ve bu ülkenin de Suudi Arabistan olduğu belirtiliyor.

Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi, ülkesinin saklayacak birşeyi olmadığını ve raporun tümü açıklanmadan karşılık vermeyeceklerini bildirdi.

Öte yandan dün Suudi Arabistan’da, Riyad’ın 350 kilometre kuzeyinde meydana gelen silahlı çatışmada 6 militanla 2 polis öldü.

Olayın ardından Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Suudi Arabistan Kralı Fahd, ülkenin güvenliğini bozmaya çalışanlara fırsat vermemeye kararlı olduklarını açıkladı.

XS
SM
MD
LG