Erişilebilirlik

ABD Gümrükleriyle İlgili Yararlı Bilgiler - 2003-07-29


ABD Gümrükleriyle İlgili Yararlı Bilgiler

Amerika’ya giriş yaparken yanınızda neler getirebilirsiniz:

1- Ülkeye girişte yanınızda dilediğiniz miktarda nakit para getirebilirsiniz. Bu konuda üst sınırlama yok. Ancak, yanınızda 10,000 Dolar’ın üzerinde nakit para veya buna eş değerde, çek, seyahat çeki varsa ülkeye girişte gümrük beyanında bulunmanız gerekiyor. Beyanda bulunmadığınız durumlarda para veya çekinize el konulabilir. Gümrük formlarını iki kişi birlikte dolduruyorsanız, üzerinizdeki toplam parayı bildirmeniz şart.

2- Değeri 100 Dolar’ı bulan hediyeler gümrük vergisinden muaf. Ancak getirdiğiniz hediyelerin değeri bu miktarı aşıyorsa %3 oranında gümrük vergisine tabi olacaktır.

3- Havaalanında, uçakta veya gemi seyahatleri sırasında yaptığınız duty-free alışverişler, Amerika’da gümrükten muaf olmayabilir. Amerika’da genellikle, 1 litreyi aşan alkollü içecekler, 10 paketten fazla sigara veya 100 puro için gümrük vergisi alınır. Ancak Karayip ülkelerinden veya bu bölgede Amerika’nın kontrolündeki yerlerden alınan içki, sigara ve puro, miktarı ne olursa olsun, gümrük vergisinden muaftır.

4- Amerika’ya getireceğiniz tüm yiyecekleri için bildirimde bulunmak zorundasınız. Getirdiğiniz yiyeceklerin ülkeye sokulabilmesi için böcek veya hastalık taşımadığının belirlenmesi gerekiyor. Bildirim yapmadığınız takdirde ülkeye girmesine izin verilen yiyeceklere de gümrük memurlarınca el konulabilir.

5- Amerika’ya Küba purosu veya Küba malı ürünlerin girmesi yasak. Bu nedenle hediye olarak veya kendi kişisel tüketiminiz için aldığınız Küba mallarına gümrükte el konulacaktır.

XS
SM
MD
LG