Erişilebilirlik

New York Belediye Binasına Silahlı Saldırı - 2003-07-23


New York belediye binasına Çarşamba öğleden sonra düzenlenen silahlı saldırıda, saldırganla birlikte iki kişi öldü. Belediye Başkanı Bloomberg, bir Belediye Meclis'i üyesini öldüren ve sonra polis tarafından vurulan saldırganın, terörist olmadığını açıkladı.

Othniel Askew adlı saldırganın, Belediye Meclis üyesi James Davis'e ateş açtığı sırada, bir koruma görevlisi tarafından vurulduğu bildirildi.

Olay sırasında, ikinci kat balkonunda yaklaşık 100 kişi bulunuyordu. Bu balkon, Meclis toplantılarının halk tarafından izlendiği yer. Saldırı sırasında Belediye Meclisi de toplantı halindeydi. Bu sırada binada bulunan New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg yara almadı.

Yaralanan Davis ve Askew, kaldırıldıkları hastanede öldüler.

Saldırganın ateş açtığı belediye meclis üyesi James Davis'in göğsünden iki kurşun yarası aldığı bildirildi. Eski bir polis olan Davis 41 yaşındaydı ve kentin suç oranı yüksek yoksul mahallelerinde verdiği mücadeleyle tanınıyordu.

Yetkililer, saldırganın, çok iyi korunan binaya silahı nasıl soktuğunu araştırıyorlar. Saldırganın belli kişi ya da kişileri mi hedef aldığı yoksa gelişi güzel mi ateş açtığı henüz bilinmiyor. Belediye Başkanı Bloomberg, Othniel Askew'ın gelecek seçimlerde James Davis'e siyasi rakip olmaya hazırlandığı söyledi.

Belediye Başkanı Michael Bloomberg, olaydan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye binasına düzenlenen silahlı saldırının bir terör eylemi değil, münferit bir vaka olduğunu ifade etti.

XS
SM
MD
LG