Erişilebilirlik

BM Irak'ı Görüştü - 2003-07-23


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Saddam Hüseyin'in devrilmesinden bu yana ilk kez Irak'ı görüştü. Konsey toplantısına Irak Geçici Yönetim Konseyi’nden üç temsilci de katıldı.

25 kişiden oluşan Geçici Yönetim Konseyi Üyesi Adnan Paçacı, Birleşmiş Milletler’de bir konuşma yaparak uluslararası toplumu, Irak’ın yeniden yapılanması sürecine destek olmaya çağırdı.

Paçacı, Geçici Yönetim Konseyi’nin öncelikli hedeflerini, güvenliğin yeniden oluşturulması, bakanların belirlenmesi ve Irak büyükelçiliklerinin yeniden açılması olarak ifade etti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, New York’taki oturuma, Irak Geçici Yönetim Konseyi’nden üç üyenin de katılmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Annan, bu ilk adımın Irak’ın egemenlik haklarının yeniden sağlanması yönünde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sorunun acil çözümü için egemenliğin bir an önce Iraklılar'ın eline geçmesi gerektiğini yineleyen Annan, Irak halkının kendi siyasi geleceğini belirleme hakkına saygı duyulmasını istedi.

XS
SM
MD
LG