Erişilebilirlik

Rumsfeld: 'Irak'ta Saldırılar Artabilir' - 2003-07-13


Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Irak’ta Amerikan askerlerine yönelik saldırıların artabileceği uyarısında bulundu. Rumsfeld, Amerikan televizyonlarının Pazar sabahı programlarında soruları yanıtladı.

Savunma Bakanı, özellikle, eski Baas partisinin ilan ettiği özel günlerin yıldönümlerine rastlayan bu ay saldırıların artarak sürebileceğine dikkati çekerek “Esas savaş bitmesine rağmen hala savaştayız” dedi.

Irak’ta hala Baas partili ve Saddam fedailerinden çok sayıda kişi bulunduğunu anlatan Rumsfeld, bunların geri dönmek isteyeceğini, ancak başarılı olamayacaklarını söyledi.

Rumsfeld’e katıldığı televizyon programında, Kongre’nin bazı demokrat üyelerinin Irak savaşıyla ilgili olarak son günlerde dile getirdikleri iddialar da soruldu. Bu iddialarda, “Bush yönetiminin, savaşın ve Irak’ı işgal etmenin maliyetini hafife aldığı” öne sürülüyordu.

Savunma Bakanı, iddialara yanıt olarak “Savaşın maliyetinin ne olacağının bilinmediğini” belirterek “Ne kadar süreceğini de bilemeyiz dedik” diye konuştu.

XS
SM
MD
LG